Blogger Widgets

duminică, 19 martie 2017

Sex-appeal...



Cum să fii sexy este o întrebare dificilă, precară, mai ales că nu există o formulă care să definească acest lucru, iar sex-appeal-ul, la fel ca frumuseţea, este o chestiune extrem de subiectivă. Unora le place Giselle, înaltă şi maiestuoasă; altora le place Kim Kardashian, mică, rotundă, rubensiană, ca o bombă pe cale să explodeze sex, iar altora le place Kate Moss, androgină, cu acel ceva al ei şi doar al ei. Bineînţeles că există studii cu privire la cum să fii mai atrăgătoare în ochii celorlalţi, dar adevărul este că acest sex-appeal este un atribut mai mult decât relativ. Dacă mă întrebaţi pe mine, să fii sexy înseamnă:



1.      Să îţi foloseşti creierul
O minte sclipitoare este sexy. Inseamnă să fii capabilă să te autoprovoci în a avea conversaţii provocatoare, să fii interesată de lucruri noi, să citeşti cărţi nu doar reviste sau chiar să te uiţi la documentare despre …cutremure, să spunem. Ca să poţi să cutremuri tu interlocutorul. Cu cât ştii mai multe, cu atât poţi să vorbeşti într-o manieră informată şi nu sclifosită şi lălăită. Asta înseamnă sex-appeal.  
2.      Să ai umor
Mda… ştiu că o inteligenţă ascuţită nu este ceva care poate fi învăţat si nu suntem toţi capabili să fim haioşi şi simpatici tot timpul, dar , eu cred, că dacă nu ne luăm în serios pe noi şi pe ceilalţi tot timpul este o componentă cheie în a fi sexy. Aţi citit vreodată în Cosmopolitan chestionare despre ambele sexe în care simţul umorului este considerat numărul unu în preferinţe? Ei bine, toţi ne dorim să găsim “simţul” şi “sensul” umorului!
3.      Să nu presupui că a arăta totul este mai sexy
A arăta tone de piele nu se traduce mereu prin sexy. Hainele extrem de strâmte, pantalonii scurţi prea scurţi, sutienele push-up prea push-up te pot face să arăţi mai puţin sexy sau să dea impresia că încerci prea tare. Iţi iubeşti corpul şi vrei să îl arăţi? Foarte bine! Poţi să o faci într-un fel cu adevărat sexy. Investeşte în lenjerie de calitate, lasă lucrurile să se întrezărească, poartă cămaşa sau tricoul lui alb, simplu cu un sutien din dantelă, dar nu purta niciodată lucruri în care nu poţi să mergi, să respiri, să mănânci sau să vorbeşti! Si poartă multă dantelă ca să te simţi “girly” şi romantică. Oricât de bătăioasă ai fi, la urma urmei eşti femeie şi nu o alpaca care vrea cu orice preţ sa fie angajată de ursul care şi-a deschis terasă în Las Vegas!
4.      Să foloseşti femeile sexy în avantajul tău şi să nu te mai compari cu ele
In loc să te compari cu alte femei pe care tu le consideri sexy, învaţă de la ele! Nu te mai plânge că nu eşti înaltă, slabă, rotundă, cu sâni ca ai unui model de la Victoria’s Secret, ci foloseşte ce ai tu sexy. Asta înseamnă să petreci mai mult timp dimineaţa cu tine şi pentru tine pentru că nu există nicio dovadă că femeile pe care le invidiezi s-au născut mai sexy decât tine. Ele doar depun mai multe eforturi.
5.      Să porţi un pic de roşu
Nu aş fi crezut acest lucru, dar studiile spun că atunci când poartă roşu femeile par mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor, iar aceştia par mai dominanţi sau mai agesivi. De gustibus non est disputandum! Aşa că, purtaţi ceva roşu!
6.      Să fii politicoasă şi drăguţă
Nu contează cum  arăţi! Dacă eşti nepoliticoasă cu oamenii, vorbeşti urât şi ridici tonul, sex-appeal-ul tău va dispărea fără ajutorul niciunui truc magic. Asta nu înseamnă că trebuie să fii linguşitoare , ci, pur şi simplu, fii drăguţă cu oamenii în  vârstă, cei care te servesc sau cei cu care lucrezi. Atât!
7.      Să ai încredere în tine
Te-ai întrebat vreodată de ce suntem interesaţi/atraşi de celebrităţi? După cum am spus, frumuseţea este o noţiune subiectivă, dar ceea ce îi face atrăgători pe cei sus menţionaţi este acel ceva unic: talentul. Descoperă-ţi talentele, cultivă-le pentru că sigur le ai. Nu lăsa impresia că ai reuşit în viaţă doar datorită unui sistem complex de pile!
8.      Să investeşti în tine
Acest lucru nu înseamnă neapărat să cheltui un munte de bani pe o geantă fabuloasă sau o pereche de pantofi lunari. Pur şi simplu, cumpără-ţi ceva mic şi care crezi tu că e sexy, un ruj, un buchet de lalele albe, rupe-ţi o oră din programul încărcat şi citeşte o carte la o cană de ceai, în librăria ta preferată, du-te la un masaj, cumpără-ţi o bicicletă sau înscrie-te la un curs…de pilates, aşa, doar pentru tine.
9.      Să nu fii obsedată de propria imagine
Incearcă să depui toate eforturile de a arăta bine înainte să ieşi în oraş! Când eşti în preajma oamenilor, concentrează-te pe ceea ce se întâmplă şi se discută şi nu fugi la baie din 5 în 5 minute să îţi verifici rujul, să te pudrezi sau să te uiţi în oglindă. Să fii prea vanitoasă nu e sexy deloc!
10.  Să uiţi că ai telefon pentru vreo două ore
Aceasta este chiar o provocare: acţiunea de a verifica telefonul obsesiv la fiecare două minute poate distruge tot ce ţine de sex-appeal. Adică, presupun că nu eşti vreo tipesă care încheie contracte doar la ceas de noapte, nu? Mi se pare ca nu există nimic mai nepoliticos decât a încerca să porţi o conversaţie cu o persoană care stă cu ochii lipiţi de ecranul telefonului. Adică persoana este mai interesată de acel ecran decât de tine. A fi prezentă este sexy. A fi exagerat de ocupată/preocupată nu este!
Dar cel mai mult contează să fiţi voi înşivă, să zâmbiţi chiar să râdeţi cu gura până la urechi, să fiţi interesante şi nu fade, să fiţi altfel, diferite, să fiţi ceea ce vreti voi să fiţi: femei, soţii, mămici, fiice, iubite, amante, prietene!
Nu ştiu cum să închei…să vă pupicesc? Ok! Poftim! Un pupic roşu!
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu